Risotto med gresskar og feta
Kremet risotto med gresskar og fetaost er en deilig, varmende høstmiddag. Topp gjerne med ristede gresskarkjerner, og sprøstekt sopp, bacon eller kylling for ekstra umamismak. Servér gjerne med en frisk salat.
20-40 min
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 220 °C (over- og undervarme).
- Del gresskaret i to. Kutt så gresskar i 1 cm tynne skiver. Ha på et stekebrett med bakepapir sammen med fetaost. Ha litt olje, salt og pepper over gresskaret. Stek i ovnen til gresskaret begynner å få stekeskorpe (ca. 20-25 minutter).
- Begynn med risottoen: Kutt løk i små terninger og stek løk på medium høy varme til det blir gyllent.
- Ha oppi presset hvitløk og stek i 1 minutt.
- Tilsett risen og rør i 1–2 minutter til riskornene blir blanke.
- Kok opp vann med buljong.
- Ha ca 1 dl. utvannet buljong oppi risittoen mens du rører. La risen absorbere væsken før du tilsetter 1 dl. til. Fortsett slik mens du rører til risen er gjennomkokt og sausen er tykk. Dette tar ca. 20 minutter. Ha oppi mer vann ved behov.
- Når risen er ferdigkokt, rør inn gresskar og feta slik at det blander seg med sausen.
- Smak til med salt, pepper og evt. litt sitronsaft.
- Server straks, toppet med frisk salvie, timian eller persille.
Denne oppskriften passer perfekt med ristede gresskarkjerner: Rens de fra gresskarkjøttet og stek i et par minutter med en skvett olje og salt. Rør underveis. Gresskarkjernene er ferdig når du hører de "poppe".