Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skrell og mos bananene. Bland dem sammen med mel, sukker, vaniljesukker, bakepulver, natron og salt i en stor bolle.

    Bland sammen banan, egg og smeltet smør i en annen bolle.

    Bland de to bollene sammen - det våte med det tørre. Grovhakk sjokolade og valnøtter og bland i - men spar litt sjokolade til toppen.

    Ha røren oppi muffinsformer og dryss over resten av sjokoladen.

    Stek muffinsene på 170°C til de er gjennomstekte, 25-35 minutter, avhengig av størrelsen på muffinsene.

    Avkjøl.

INGREDIENSER

  • 3 stk moden banan
  • 200 g hvetemel
  • 280 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 2 stk egg
  • 100 g smør
  • 50 g valnøttkjerner
  • 100 g mørk sjokolade, 70% kakao
Bananmuffins med sjokolade

Fremgangsmåte

  • Skrell og mos bananene. Bland dem sammen med mel, sukker, vaniljesukker, bakepulver, natron og salt i en stor bolle.

    Bland sammen banan, egg og smeltet smør i en annen bolle.

    Bland de to bollene sammen - det våte med det tørre. Grovhakk sjokolade og valnøtter og bland i - men spar litt sjokolade til toppen.

    Ha røren oppi muffinsformer og dryss over resten av sjokoladen.

    Stek muffinsene på 170°C til de er gjennomstekte, 25-35 minutter, avhengig av størrelsen på muffinsene.

    Avkjøl.