Hopp til innhold

Skriv ut

Fremgangsmåte

  • Skyll morellene, fjern stilkene og ta ut steinene.

    Finhakk hasselnøtter.

    Smør en liten rund form - 22 cm i diameter - med smør og dryss litt hvetemel i bunnen og langs kantene.

    Pisk eggedosis av sukker og egg. Vend inn siktet hvetemel og vaniljesukker. Bland inn smeltet smør og limesaft.

    Hell 2/3-del av røren forsiktig over i formen. Bland resten av røren med kakao og ha den over i formen. Rør litt rundt for å få "marmoreffekt".

    Stek kaken på 175°C i ca. 20 minutter.

    Ta kaken ut av ovnen, legg (stikk) i morellene og dryss over hakkede nøtter. Stek kaken videre på nederste rille i ytterligere 30 minutter eller til kaken er gjennomstekt. Siden den ikke inneholder bakepulver, så blir den litt "brownies"-aktig i konsistensen, myk og saftig.

    Avkjøl kaken før du hvelver den ut av formen.

    Pynt med masse moreller og server gjerne vaniljeis eller pisket krem til.

Du kan bytte ut moreller med andre bær eller plommer.

INGREDIENSER

  • 4 stk egg
  • 2 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 dl hvetemel
  • 100 g smør
  • saften av 1 stk lime
  • 2 ss kakaopulver
  • 40 stk moreller
  • 50 g hasselnøtter

Fremgangsmåte

  • Skyll morellene, fjern stilkene og ta ut steinene.

    Finhakk hasselnøtter.

    Smør en liten rund form - 22 cm i diameter - med smør og dryss litt hvetemel i bunnen og langs kantene.

    Pisk eggedosis av sukker og egg. Vend inn siktet hvetemel og vaniljesukker. Bland inn smeltet smør og limesaft.

    Hell 2/3-del av røren forsiktig over i formen. Bland resten av røren med kakao og ha den over i formen. Rør litt rundt for å få "marmoreffekt".

    Stek kaken på 175°C i ca. 20 minutter.

    Ta kaken ut av ovnen, legg (stikk) i morellene og dryss over hakkede nøtter. Stek kaken videre på nederste rille i ytterligere 30 minutter eller til kaken er gjennomstekt. Siden den ikke inneholder bakepulver, så blir den litt "brownies"-aktig i konsistensen, myk og saftig.

    Avkjøl kaken før du hvelver den ut av formen.

    Pynt med masse moreller og server gjerne vaniljeis eller pisket krem til.

Du kan bytte ut moreller med andre bær eller plommer.