Hopp til innhold

Skriv ut

Fremgangsmåte

  • Smør, sukker, mel og bakepulver smuldres sammen. Rør i sammenpiskede egg.

    Deigen fordeles over i en smurt, rund kakeform.

    Rens og del eplene i båter som legges tett over deigen. Dryss over hakkede mandler og sukker og evt. kanel.

    Inn i ovn ved 200 grader C. Stekes ca. 30 min.

    Eplekake serveres varm, lun eller kald. Pisket krem eller rømme, is eller vaniljesaus er deilig ved siden av.

INGREDIENSER

  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 125 g hvetemel
  • 2 stk egg
  • 1 ts bakepulver
  • ca. 4 stk eple
  • 12 stk mandler
  • 2 ss sukker
  • ½ ts malt kanel

Fremgangsmåte

  • Smør, sukker, mel og bakepulver smuldres sammen. Rør i sammenpiskede egg.

    Deigen fordeles over i en smurt, rund kakeform.

    Rens og del eplene i båter som legges tett over deigen. Dryss over hakkede mandler og sukker og evt. kanel.

    Inn i ovn ved 200 grader C. Stekes ca. 30 min.

    Eplekake serveres varm, lun eller kald. Pisket krem eller rømme, is eller vaniljesaus er deilig ved siden av.

Bak med epler Se alle (25)