Hopp til innhold

Skriv ut

Fremgangsmåte

  • Smuldre gjæren i en bakebolle. Tilsett fingervarm melk (ikke over 37 grader C) og rør til gjæren er oppløst.

    Bland i salt, kardemomme og sukker.

    Tilsett halvparten av melet.

    Tilsett smøret under omrøring.

    Hell i resten av melet, men gjem litt til utbaking.

    Arbeid deigen til den er smidig og slipper bakebollen.

    La deigen heve under plast til dobbel størrelse i ca. 1 time.

    Ta deigen på melet bakebord og kjevle den ut til et rektangel. Legg den i langpanne på 25 x 35 cm som er kledd med bakepapir.

    Lag små groper i deigen og legg i kransekakemassen og friske jordbær.

    La kaken etterheve i ca. 40 minutter.

    Pensle med sammenpisket egg og dryss over mandekflak.

    Stek foccaciaen på nederste rille i ovnen på 200°C i 15-20 minutter. Avkjøl på rist.

    Pynt foccaciaen med litt melisglasur og friske jordbær.

    Skjæres i ruter ved servering.

INGREDIENSER

  • 25 g gjær
  • dl lettmelk - fingervarm
  • ½ ts salt
  • ½ ts malt kardemomme
  • ss sukker
  • dl hvetemel
  • 75 g mykt smør eller plantemargarin
  • Fyll:
  • 50 g kransekakemasse
  • 20 stk jordbær
  • Pynt:
  • 1 stk egg til pensling
  • 50 g mandelflak
  • melisglasur
  • friske jordbær

Fremgangsmåte

  • Smuldre gjæren i en bakebolle. Tilsett fingervarm melk (ikke over 37 grader C) og rør til gjæren er oppløst.

    Bland i salt, kardemomme og sukker.

    Tilsett halvparten av melet.

    Tilsett smøret under omrøring.

    Hell i resten av melet, men gjem litt til utbaking.

    Arbeid deigen til den er smidig og slipper bakebollen.

    La deigen heve under plast til dobbel størrelse i ca. 1 time.

    Ta deigen på melet bakebord og kjevle den ut til et rektangel. Legg den i langpanne på 25 x 35 cm som er kledd med bakepapir.

    Lag små groper i deigen og legg i kransekakemassen og friske jordbær.

    La kaken etterheve i ca. 40 minutter.

    Pensle med sammenpisket egg og dryss over mandekflak.

    Stek foccaciaen på nederste rille i ovnen på 200°C i 15-20 minutter. Avkjøl på rist.

    Pynt foccaciaen med litt melisglasur og friske jordbær.

    Skjæres i ruter ved servering.