Jordbær-knytter

Et alternativ til jordbærmuffins - fine små gjærbakst fylt med jordbær i midten smaker vidunderlig til en kopp kaffe. Jordbærene kan byttes med andre bær, om du ønsker.
40-60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 3,5 dl melk
  • 50 g gjær
  • 75 g sukker
  • 0,5 ts bakepulver
  • 0,5 ts malt kardemomme
  • 0,5 ts salt
  • 600 g hvetemel
  • 15 jordbær
  • 1 sammenpisket egg til pensling
  • 2 dl mandelflak

Fremgangsmåte

Smelt smøret og hell i melken.

Rør gjæren ut i lunken væske (NB. Må ikke være for varm).

Bland i sukker, bakepulver, salt, kardemomme og 2/3 av melet og rør/kna til en jevn deig. La deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 30 min.

Kjevle deigen til et rektangel og skjær det i kvadrater på 6x6 cm. Skjær jordbærene i skiver og legg på tre skiver midt i hvert kvadrat. Brett hjørne mot hjørne og klem sammen. Legg hvert knytte i en papirform.

Etterhev ca. 15 minutter. Pensle med egg og dryss på mandelflak.

Stek knyttene i stekeovn ved 225°C i 10-15 minutter.

Avkjøl på rist.

Knyttene er fine å fryse ned til siden.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 1
Legg til på Min side
Del på Facebook