Jordbær- og rabarbrapai

Den norske rabarbrasesongen er fra juni til september og hva er vel bedre enn å kombinere denne frukten med flotte norske sommerjordbær i en pai?
Over 60 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 150 g marsipan
  • 125 g smør
  • 1 egg
  • 3,5 dl hvetemel

Fyll

  • 500 g rabarbra
  • 0,75 l jordbær
  • 1 dl sukker
  • 1 ss potetmel

Fremgangsmåte

Riv marsipan (mandelmassen) på rivjern og bland med smør til en glatt deig. Tilsett 1/2 egg (gjem resten til pensling) og mel. Arbeid raskt sammen til en deig som får hvile kaldt ca. 1 time. Kjevle ut ca. 2/3 av deigen og kle en smurt paiform. Forstek paiskallet midt i ovnen ved 200 grader ca. 10 minutter.
Skjær rabarbra i små biter og legg i paien. Skjær jordbær i to og legg over rabarbraen. Strø over en blanding av potetmel og sukker. Trill resten av deigen til smale lengder som legges i rutemønster over paien. Pensle med resten av egget og stek paien 20-25 minutter ved 200 grader til rabarbra og jordbær er myke. Avkjøl paien og server med krem, vaniljeis eller vaniljesaus.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 5
Legg til på Min side
Del på Facebook