Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skrell av skallet på klementinene og del dem i to på tvers.

    Skjær stilken av fikenene og del dem i to på tvers.

    Fjern skallet på ananasen og skjær i store biter.

    Legg bakepapir i bunnen på en kakeform. Smør formen godt med smør. Hell flytende honning i formen.

    Legg fruktene ned i formen med snittflaten ned.

    Visp egg, melis og vaniljesukker til en tykk, luftig eggedosis. Vend inn hvetemelet, hakkede valnøttkjerner og smeltet smør.

    Hell røren over fruktene i kakeformen.

    Stek kaken midt i ovnen i 40-45 minutter på 180°C. Ha et bakepapir i bunnen av ovnen i tilfelle formen lekker noen dråper med honning.

    Sjekk med en pinne om kaken er gjennomstekt.

    Løsne kaken langs kantene med en kniv, la den avkjøle litt før du hvelver den over på et fat.

    Dryss hakkede valnøtter over og server gjerne med vaniljeis eller vaniljekesam.

INGREDIENSER

  • Bunnen (som altså blir toppen når kaken er ferdig):
  • smør til å smøre formen
  • 2 ss flytende honning
  • 4 stk fersk fiken
  • 3 stk klementin
  • ½ stk frisk ananas
  • 10 stk finhakkede valnøttkjerner
  • Kakerøren:
  • 3 stk egg
  • 250 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 g hvetemel
  • 80 g smeltet smør
  • 20 stk finhakkede valnøttkjerner

Fremgangsmåte

  • Skrell av skallet på klementinene og del dem i to på tvers.

    Skjær stilken av fikenene og del dem i to på tvers.

    Fjern skallet på ananasen og skjær i store biter.

    Legg bakepapir i bunnen på en kakeform. Smør formen godt med smør. Hell flytende honning i formen.

    Legg fruktene ned i formen med snittflaten ned.

    Visp egg, melis og vaniljesukker til en tykk, luftig eggedosis. Vend inn hvetemelet, hakkede valnøttkjerner og smeltet smør.

    Hell røren over fruktene i kakeformen.

    Stek kaken midt i ovnen i 40-45 minutter på 180°C. Ha et bakepapir i bunnen av ovnen i tilfelle formen lekker noen dråper med honning.

    Sjekk med en pinne om kaken er gjennomstekt.

    Løsne kaken langs kantene med en kniv, la den avkjøle litt før du hvelver den over på et fat.

    Dryss hakkede valnøtter over og server gjerne med vaniljeis eller vaniljekesam.