Hopp til innhold

Skriv ut

Fremgangsmåte

  • Egg og sukker piskes til eggedosis. Mel blandes med kanel, kardemomme, koriander, natron og vaniljesukker. Tilsett vekselvis mel og smør i eggedosisen. Vend forsiktig inn revne gulrøtter til slutt.

    Ha røren i en smurt form. Stek kaken på 180 grader i ca. 45 minutter. Avkjøl.

    Om du ønsker så kan du dele kaken i to lag og ha et lag glasur mellom lagene. Blir det for lite glasur, så lag mer.

    Rør sammen ingrediensene til glasuren og fordel den over gulrotkaken når den er avkjølt. Pynt med tynne skiver av gulrot eller litt reven gulrot.

INGREDIENSER

  • 4 stk egg
  • dl sukker
  • dl hvetemel
  • 3 ts malt kanel
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 ts malt koriander
  • 2 ts natron
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 dl smeltet meierismør
  • 4 dl fint reven gulrot
  • Glasur:
  • 150 g kremost naturell
  • 150 g melis
  • Frø fra 1 stk vaniljestang
  • Pynt:
  • tynne skiver av 1 stk gulrot - eller revet

Fremgangsmåte

  • Egg og sukker piskes til eggedosis. Mel blandes med kanel, kardemomme, koriander, natron og vaniljesukker. Tilsett vekselvis mel og smør i eggedosisen. Vend forsiktig inn revne gulrøtter til slutt.

    Ha røren i en smurt form. Stek kaken på 180 grader i ca. 45 minutter. Avkjøl.

    Om du ønsker så kan du dele kaken i to lag og ha et lag glasur mellom lagene. Blir det for lite glasur, så lag mer.

    Rør sammen ingrediensene til glasuren og fordel den over gulrotkaken når den er avkjølt. Pynt med tynne skiver av gulrot eller litt reven gulrot.