Bakte gulrøtter med timian

Bakte gulrøtter med timian og karse

Bakte gulrøtter er et kjapt og godt tilbehør til både kjøtt- og fiskemiddag. De gjør seg selv i ovnen og de smaker fortreffelig også som snacks.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Vask og tørk gulrøttene. Du trenger ikke skrelle dem.
  3. Del dem i to eller fire, på langs og legg dem på en bakeplate med bakepapir.
  4. Ha olje, halvparten av timianbladene, valnøtter, pepper og litt salt og sitronsaft over.
  5. Bland godt.
  6. Bak gulrøttene i ovnen til de er møre, ca. 20 minutter.
  7. Dryss over nyklippet karse og resten av timianbladene før servering.
For å få fram sødmen i gulrøttene kan du dryppe litt honning over. Bakte gulrøtter passer til de fleste kjøtt- og fiskemiddager. Brukt gjerne godt med friske urter sammen med bakte gulrøtter.
Del på Facebook