Ingredienser
Blomkålgrateng
20-40 min
1 av 5 om dagen
Ingenting er som en god grateng. Denne blomkålgratengen er enkel å lage og den er «gratinert» med brødrasp. Smart å tørke brød du har til overs, knuse det og bruk det til topping på grateng slik vi har gjort her.
Fremgangsmåte
- Skyll blomkålen og fjern eventuelt de groveste bladstilkene.
- Del blomkålhodet i 8-10 båter.
- Forvell båtene i kokende vann med litt smør og litt salt, i ca. 3 minutter.
- Ta blomkålen opp og legg dem i en ildfast form. Spar på kokevannet.
- Ha smør i en liten kjele. Fres løken blank. Ha i hvetemel og cayennepepper. Rør rundt. Spe med blomkålkraften. La sausen koke ca. 5 minutter. Rør rundt og smak til.
- Ha i revet ost. Rør rundt til osten har smeltet. Om sausen blir for tykk kan du spe med litt melk.
- Hell sausen over blomkålen.
- Dryss over brødrasp.
- Stek formen midt i ovnen på 180 grader i ca. 20 minutter, til gratengen har fått god farge og er sprø på toppen.
Server varm gjerne med en grønn salat til.