Beuf bourguignon med rotgrønnsaker på guttetur

20-40 min
2.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Del kjøttet i terninger på ca 3cm 
  2. Brun (i omganger hvis ikke plass) i en gryte på høy varme. Viktig at det ikke er for mye kjøtt i gryta. Da blir kjøttet kokt og tørt. 
  3. Ta ut kjøttet og skru ned til medium varme. Ha i gulrøtter og sellerirot i skiver/terninger, og løk i ringer. Stek til mykt.
  4. Ha i rødvinen/ev litt av kraften og skrap løst det brente. Det gir masse bra smak. Ha i tomatpure, tomater, kjøttet, og kjøttkraft så det dekker kjøttet, perleløken/sjalottløken + en bunt urter (alt utenom soppen rett og slett). Bring til kokepunktet. La putre 2.5-3 timer.
  5. Mot slutten steker du sopp i en egen panne. Tilset hvitløken når soppen er godt stekt. Ha soppen og hvirløken i gryta siste 10 min. 

OBS! Rødvin kan sløyfes hvis du ikke vil eller har det tilgjengelig. 

Lag potetmos. 

  1. Kok skrelte poteter og pastinakk (kortere koketid enn potet)
  2. Mos med smøret mens potetene er varme

Smak til med salt og urter. Her er det brukt timian, persille, rosmarin.

Del på Facebook