Brokkolisalat med romanesco og valnøtter

Lekker og fristende salat som kan serveres som en egen liten rett med brød til eller som tilbehør til middagen. Får du ikke tak i romanesco, så bruker du blomkål.
Under 20 min
0.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 250 g brokkoli
  • 250 g romanesco
  • 10 valnøttkjerner
  • 0,5 bunt vårløk

Dressing

  • 3 ss balsamicoeddik
  • 1 dl olivenolje
  • 1 ss honning
  • 1 ss sitronsaft
  • pepper etter smak

Fremgangsmåte

Del brokkoli og romanesco i mindre buketter og kok dem knapt møre i lettsaltet vann, 3-5 minutter. Avkjøl.

Finhakk vårløk og del valnøttkjernene i to.

Bland alt sammen.

Bland ingrediensene til dressingen sammen og ha over brokkolisalaten.

Server med godt brød til.

Tips:

Får du ikke tak i romanesco, så kan du bruke blomkål i stedet.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 8
Legg til på Min side
Del på Facebook