Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Kok opp vinen med sukker og krydderet og la det trekke i ca 10 minutter under lokk.

    Skrell klementinene så alt det hvite blir borte. Legg dem tett i tett i en form eller gryte og hell over den varme laken. Avkjøl.

    Sett klementinene kjølig i 2-3 timer slik at kryddersmaken kommer frem. Snu klementinene av og til.

    Legg klementinene pent opp i en serveringsbolle og serveres med vaniljeis, vaniljekrem eller vaniljekesam.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 3 dl tørr hvitvin
  • dl sukker
  • 3 stk stjerneanis
  • 2 stk hel kanel
  • 14 stk klementin

Fremgangsmåte

  • Kok opp vinen med sukker og krydderet og la det trekke i ca 10 minutter under lokk.

    Skrell klementinene så alt det hvite blir borte. Legg dem tett i tett i en form eller gryte og hell over den varme laken. Avkjøl.

    Sett klementinene kjølig i 2-3 timer slik at kryddersmaken kommer frem. Snu klementinene av og til.

    Legg klementinene pent opp i en serveringsbolle og serveres med vaniljeis, vaniljekrem eller vaniljekesam.