Enkel spagettisaus med gulrot og selleri

Vær raus med grønnsakene i spagettisausen. Det er smart og veldig godt å tilsette grønnsaker som gulrot og selleri. Det gir en fin smak og det gjør det lettere å få i seg "5 om dagen".
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 300 g karbonadedeig
  • 1 løk
  • 1 båt presset hvitløk
  • 3 gulrot
  • 100 g sellerirot
  • 5 moden tomat
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 ts tørket oregano
  • 400 g fullkornsspagetti

Fremgangsmåte

Kok pastaen etter anvisning på pakken.

Rens og finhakk løk og hvitløk.

Vask, skrell og riv gulrøtter og selleri.

Skjær tomatene i terninger.

Fres løken blank sammen med hvitløk i en panne eller gryte. Tilsett karbonadedeigen og stek den.

Tilsett grønnsakene og tomatpuré.

Tilsett buljongen og oregano, og la sausen koke i ca. 20 minutter.

Ønsker du en sterkere saus, kan du tilsette mer krydder og gjerne en hakket chili. Et par laurbærblad som får koke med i sausen gir en ekstra godt smak, men er ikke nødvendig.

Server sausen med nykokt spagetti.

Sist oppdatert 4. desember 2015
Liker 33
Legg til på Min side
Del på Facebook