Ingredienser
Fremgangsmåte
- Rør raskt sammen ingrediensene til mørdeigen, gjerne i en foodprosessor.
- Form deigen til en tykk, rund pølse. Legg den i kjøleskapet. Den skal avkjøles i minst 30 minutter. Deigen kan gjerne lages dagen før.
- Sett ovnen på 200 grader.
- Skjær deigen i 8 like tykke skiver.
- Kjevle eller klapp hver skive til en flat leiv på ca. 14-15 cm i diameter og ca. ½ cm tykk.
- Ha leivene på en stekeplate med bakepapir. Legg eventuelt et bakepapir oppå og klapp dem flate på selve stekeplaten.
- Legg en god skje med vaniljekrem på midten av leivene. Smør kremen litt utover. Det skal være ca. 1,5 cm igjen langs kanten (som senere skal brettes inn).
- Fjern kjernehuset på eplene. Skjær eplene i tynne skiver. Legg dem på vaniljekremen. Drypp noen dråper sitronsaft og flytende honning på eplene.
- Brett kantene inn mot midten.
- Pensle kantene med et sammenpisket egg.
- Stek tertene på 200 grader på nederste rille i 25-30 minutter.
- Server dem lune, gjerne med en kule vaniljeis. Pynt med mynteblader.