Ertesuppe med rotgrønnsaker

Ertesuppe er skikkelig tradisjonsmat som fortjener å lages mer. I vår oppskrift har vi tilsatt ekstra med rotgrønnsaker, slik at suppen blir god og fyldig på smak. Lag mye og frys ned til siden.
Over 60 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 250 g gule erter
  • 2 l vann
  • 1 kokt lettsaltet, røkt svineknoke i biter
  • 0,25 kålrot i biter
  • 2 gulrot i skiver
  • 1 liten sellerirot i terninger
  • 0,25 purre i skiver
  • 2 grønnsakbuljong (terning)

Fremgangsmåte

Legg ertene i vann natten over.

Kok opp vann sammen med ertene og buljongterningene. La det putre på middels varme i 2 timer.

Mos deretter det meste av ertene slik at suppen blir jevn og tykk.

Tilsett renset, kokt kjøtt og grønnsakene.

La suppen koke videre til alt er mørt.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 16
Legg til på Min side
Del på Facebook