Falafel med grønnsaker

Falafel er opprinnelig en rett fra Midt-Østen som lages på mange forskjellige måter. Her bruker vi moste kikerter, og vi trer dem på spyd sammen med tomater, sukkererter og slangeagurk. Dekorativt som snacks eller som tapas, og har du noe til overs, så putt dem i matpakken dagen etter.
40-60 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 3 båt hvitløk
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 1 grønn paprika
  • 2 skive sellerirot
  • 1 løk
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 egg
  • 3 ss sammalt hvete, fin
  • 1 ss hakket frisk gressløk
  • 2 ss soyaolje
  • grønnsaker (f.eks. cherrytomater, agurkterninger og sukkererter)

Fremgangsmåte

Rens og skjær grønnsakene ilitt store terninger. Bak dem i ovnen på 200° i 15-20 minutter, til terningene er knapt møre.

Skyll kikertene.

Kjør alle ingrediensene i en foodprosessor til en ganske fast deig. La massen hvile i ca. en halv time i kjøleskapet. Blir den for tynn, så tilsett litt mer mel.

Form små boller med en dessertskje og stek dem i en varm panne med soyaolje til de er gylne. Etterstekes i ovn på 200°C i 10-12 minutter. Falafelene skal være gjennomstekte.

Tre falafel og biter av grønnsaker som cherrytomater, agurkterninger og halve sukkererter vekselvis på et spyd.

Stikk gjerne spydene i en hodekål kledd f.eks. med aluminiumsfolie. Et festlig innslag f.eks. på tapasbordet eller som en snack til velkomstdrinken.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 14
Legg til på Min side
Del på Facebook