Festbrød med løk og tomat

Deilig brød med løk og tomat til å ha på tapasbordet eller sammen med en gryterett eller suppe. Brødet minner om en pizza eller det italienske brødet focaccia.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 25 g gjær
  • 3 dl vann
  • 2 ss honning
  • 0,5 ts salt
  • 7 dl hvetemel

Topping

  • 2 tomat
  • 1 rødløk
  • 1 ss olje
  • 3 stilk frisk timian
  • 0,5 ts grovt havsalt

Fremgangsmåte

Smuldre gjæren i en bakebolle. Tilsett lunkent vann og rør inn honning, salt og mel til en smidig deig. Sett deigen til heving i ca. 30 minutter.

Ta deigen ut på bakebordet, og kjevl den ut til 1 cm tykk leiv. Legg den på bakepapir på en stekeplate.

Skjær tomater i tynne skiver og løk i tynne ringer. Legg tomat og løk utover deigen, og slå over litt god olje. Strø på hakket frisk timian og salt.

La brødet heve i ca. 25 minutter. Stek brødet ved 200 grader C i ca. 20 minutter på nederste rille i ovnen. Del i biter og server.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 18
Legg til på Min side
Del på Facebook