Gresskarscones

Dette er lettlagde og kjempegode scones som du kan bake til Halloween eller når du har lyst på noe godt. Gresskaret gjør dem også ekstra saftige, så bak mange.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 250 g skrelt og renset gresskar
  • 5 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss smør
  • 1 egg
  • 3 ss melk (søt eller sur)

Fremgangsmåte

Oppskriften er til 10-12 scones.

Skjær gresskaret i terninger og kok dem møre. Hell av overflødig vann og mos dem. Avkjøl mosen.

Bland mel og bakepulver, smuldre i smøret, rør inn sammenpisket egg og gresskarmos og nok melk til en myk deig.

Sett deigen i topper med skje på bakepapir på et stekebrett.

Stek sconsene midt i ovnen på 200 °C til de er gylne og gjennomstekt - 15 - 20 minutter.

Server dem nystekte med smør og syltetøy.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 12
Legg til på Min side
Del på Facebook