Gulrotsalat med sopp

Sopp, gulrot og hvitløk gjør denne salaten til et smaksrikt, lett og godt måltid som skal serveres nylaget.
20-40 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 500 g fersk sopp
  • 3 ss rapsolje
  • salt
  • nykvernet pepper
  • 1 kg gulrot
  • 1,5 dl tørr sherry
  • 100 g røkt skinke
  • 1 finhakket hvitløk
  • 4 ss hakket frisk kruspersille

Fremgangsmåte

1. Rens soppen, legg den i varm stekepanne. Stek soppen til all væske i pannen er borte.
2. Tilsett oljen og stek soppen på svak varme i ca 10 minutter. Krydre med salt og pepper.
3. Skrell og skjær gulrøtter i staver. Kok dem i sherry på svak varme under lokk til de er knapt møre.
4. Skjær skinke i tynne strimler. Ha skinke, hvitløk, persille og sopp i kjelen med gulrøttene og la det koke i ca 5 minutter.
5. Server salaten varm eller lun, gjerne med brød eller knekkebrød til.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 6
Legg til på Min side
Del på Facebook