Ingredienser
Hasselback gresskar
40-60 min
1,5 av 5 om dagen
Hasselback flaskegresskar med fetaost og granateple er en skikkelig høstrett. Topp med sprø gresskarkjerner for et nydelig tilbehør til til stekt kylling, fisk eller ristede kikerter.
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 °C.
- Skrell flaskegresskaret. Del gresskaret i to på langs og skrap ut gresskarkjernene. Spar disse til senere.
- For at det skal bli lettere å skjære hasselback-skiver i gresskaret, stek det litt i ovnen slik: Legg gresskarhalvdelene i en ildfastform med innsiden ned. Dryss over litt olje og en klype salt og pepper. Bak gresskaret i ovnen i 15 minutter.
- Når gresskaret er mørt: Skjær i tynne skiver nesten helt ned, men la bunnen henge sammen – akkurat som når du lager hasselbackpoteter. Dette blir lettere hvis du legger spisepinner ved siden av gresskaret.
- Legg gresskarhalvdelene tilbake i den ildfaste formen. Pensle med kryddersmør.
- Stek midt i ovnen i 35–40 minutter, til gresskaret er mykt og har fått fin farge.
- Mens du venter kan du rense gresskarkjernene fra kjøttet og steke de i en stekepanne med en liten skvett olje. Stek på høy varme mens du rører i ca. 3 minutter.
- Ta formen ut, smuldre fetaost over og dryss eventuelt på gresskarkjerner.
- Pynt med friske urter før servering.