Hasselback flaskegresskar

Hasselback gresskar

Hasselback flaskegresskar med fetaost og granateple er en skikkelig høstrett. Topp med sprø gresskarkjerner for et nydelig tilbehør til til stekt kylling, fisk eller ristede kikerter.
40-60 min
1.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 middels stort butternut gresskar
  • 100 g fetaost
  • 1 ss olje
  • 50 g kryddersmør
  • frisk salvie eller annen urt
  • Ca 1 dl granateple

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 °C.
  2. Skrell flaskegresskaret. Del gresskaret i to på langs og skrap ut gresskarkjernene. Spar disse til senere.
  3. For at det skal bli lettere å skjære hasselback-skiver i gresskaret, stek det litt i ovnen slik: Legg gresskarhalvdelene i en ildfastform med innsiden ned. Dryss over litt olje og en klype salt og pepper. Bak gresskaret i ovnen i 15 minutter.
  4. Når gresskaret er mørt: Skjær i tynne skiver nesten helt ned, men la bunnen henge sammen – akkurat som når du lager hasselbackpoteter. Dette blir lettere hvis du legger spisepinner ved siden av gresskaret.
  5. Legg gresskarhalvdelene tilbake i den ildfaste formen. Pensle med kryddersmør.
  6. Stek midt i ovnen i 35–40 minutter, til gresskaret er mykt og har fått fin farge.
  7. Mens du venter kan du rense gresskarkjernene fra kjøttet og steke de i en stekepanne med en liten skvett olje. Stek på høy varme mens du rører i ca. 3 minutter. 
  8. Ta formen ut, smuldre fetaost over og dryss eventuelt på gresskarkjerner.
  9. Pynt med friske urter før servering.

 

Del på Facebook