Ingredienser
Kålruletter fylt med wokgrønnsaker
2,5 av 5 om dagen
Herlig middagstips: Kålblader som fylles med det du måtte ønske. Her har vi pakket sprø wokgrønnsaker inn i bladene. Klassiske kålruletter er gjerne fylt med medisterfarse eller kjøttdeig.
Fremgangsmåte
- Skjær vekk den tykkeste stilken nederst på kålhodet. Legg hele kålhodet i kokende vann i et par minutter. Da er det lett å løsne kålblader fra stilken. Løsne så mange du ønsker.
- Kok bladene i ca. 2 minutter i lettsaltet vann. Avkjøl i kaldt vann. La bladene renne godt av.
- Finsnitt resten av hodekålen til du har ca. 4 dl. Om du har noe kål igjen sparer du det til siden.
- Skjær resten av grønnsakene som beskrevet.
- Varm opp en stekepanne til høy varme.
- Ha i olje. Tilsett kål og grønnsaker, chili og ingefær. Stek dette raskt i pannen.
- Smak til med grovhakket koriander og teriyakisaus. Bland alt godt sammen.
- Legg et par spiseskjeer med grønnsaksblanding på hvert kålblad. Pakk bladene og rull sammen. Bruk gjerne en hyssing eller coctailpinner for å holde rullene stramt sammen.
- Fres kålrullene raskt i varm panne til bladene har fått litt farge.
- Server dem som vårruller, hele eller delt i to, gjerne med chilsaus til.
Fyller du kålbladene med kjøttfarse må de være gjennomstekt. Bruk samme framgangsmåte som beskrevet for kålen, men stek dem ferdige i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter. Slike klassikere serveres gjerne med hvit saus og poteter.