Oppskriftsbilde av brokkolisalat med gule cherrytomater og nøtter.

Ingredienser

Lun brokkolisalat med fetaost

20-40 min
2 av 5 om dagen

Å bruke bulgur i salat metter godt. Her en oppskrift på en lun brokkolisalat med fullkornsbulgur, vårløk og hakket hvitløk. Valnøttkjerner på toppen.

Fremgangsmåte

  1. Kok bulgur og buljongterning som anvist på pakken.
  2. Hell av buljongen og rør inn smør.
  3. Del brokkoli i buketter.
  4. Skjær vårløken i tynne skiver.
  5. Legg brokkolien i kokende, lettsaltet vann og la den koke i ca. 1 minutt.
  6. Hell av vannet og bland med bulgur, vårløk og cherrytomater.
  7. Anrett salaten på fat og fordel osteterninger og grovt hakkede valnøttkjerner over.
  8. Rist dressingen sammen i f.eks. et syltetøyglass og hell den over salaten før servering.
  9. Godt brød passer til.

 

Se flere salater med brokkoli her

Et godt tips er å fylle halve tallerkenen med grønt til alle måltider. Tenk en 50/50 fordeling av tallerkenen, der den ene halvparten er fylt med grønnsaker, frukt og bær.

Hvor godt likte du oppskriften?