Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skåld tomatene ved å skjære et kryss i tomatene, legg dem noen sekunder i kokende vann. Deretter raskt over i iskaldt vann. Da er det lett å fjerne skallet.

    Skjær tomatene i terninger.

    Varm opp olivenoljen i en kjele/gryte med tykk bunn og legg i løken og surr den til den er blank. Rør inn tomatene.

    La alt småkoke i 20 minutter uten lokk.

    Tilsett revet basilikum og smak til med litt salt og evt. litt sukker.

INGREDIENSER

  • 2 kg tomat - modne, helst plommetomater
  • 1 stk grovhakket løk
  • 4 båt hvitløk - finhakket
  • 1 potte frisk basilikum - revet
  • 5 ss god olivenolje
  • smak til med litt salt
  • smak evt. til med litt sukker

Fremgangsmåte

  • Skåld tomatene ved å skjære et kryss i tomatene, legg dem noen sekunder i kokende vann. Deretter raskt over i iskaldt vann. Da er det lett å fjerne skallet.

    Skjær tomatene i terninger.

    Varm opp olivenoljen i en kjele/gryte med tykk bunn og legg i løken og surr den til den er blank. Rør inn tomatene.

    La alt småkoke i 20 minutter uten lokk.

    Tilsett revet basilikum og smak til med litt salt og evt. litt sukker.