Grønn og rød pesto

Pesto og pasta er en superenkel middag. Men kan brukes som en saus ved siden av annen mat, som dipp, som "smør" på brødskiva, som dressing, til tapasretter, m.m. Her har du en grønn og en rød variant. Den grønne med basilikum og den røde med soltørket tomat og bakt paprika.
Under 20 min

Ingrediensliste

Grønn pesto

  • 1 dl hakket frisk basilikum
  • 2 båt hvitløk
  • 30 g pinjekjerner eller mandler ristet i varm panne
  • 100 g revet parmesan
  • 6 ss olivenolje

Rød pesto

  • 2 dl soltørkede tomater
  • 1 rød paprika
  • 1 båt hvitløk
  • 1 dl valnøttkjerner eller pinjekjerner
  • 1 dl olivenolje
  • 1 ss hakket frisk timian
  • nykvernet pepper

Fremgangsmåte

Grønn pesto:

Kjør alle ingrediensene, unntatt oljen, i en foodprosessor eller bruk stavmikser. La maskinen gå mens oljen tilsettes i en tynn stråle.

Rød pesto:

Del paprikaen i to og bak i ovnen med skinnet opp på 220°C i ca. 10 minutter. La det avkjøle i en plastpose. Da er det lett å dra av skinnet.

Soltørkede tomater som har ligget i olje, tørkes av.

Kjør alle ingrediensene, unntatt oljen, i en foodprosessor eller bruk stavmikser. La maskinen gå mens oljen tilsettes i en tynn stråle.

 

Pestoene oppbevares i kjøleskap, og holder seg godt i en drøy uke.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 25
Legg til på Min side
Del på Facebook