Miljøbilde av ris- og tunfisksalat

Ris- og tunfisksalat

Noen bokser tunfisk er godt som utgangspunkt i salat. Med grønnsaker som vårløk og reddiker blir den både velsmakende og fargerik.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 dl kokt villris (bruk gjerne annen ris)
  • 150 g rensede reker
  • 1 boks hermetisk tunfisk i vann
  • 4 vårløk i små biter
  • 1 bunt reddik
  • 2 kokte egg

Dressing

  • 1 dl lettmajones
  • 2 dl lettrømme
  • 3 ss presset sitronsaft
  • 2 ss finklippet frisk dill
  • salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

Kok ris etter anvisning på pakken og avkjøl eller bruk rester av kokt ris. Del reddiker i fire. Bland alle ingrediensene med risen.

Hardkok eggene og avkjøl. Del eggene i båter.

Bland sammen dressingen og smak til med salt og pepper.

Server salaten med eggebåter og dressingen. Ferskt brød er godt til.

Del på Facebook