Rosmarinduftende skalldyrsalat

Hvis du har lyst til å friske opp det tradisjonelle rekesmørbrødet, bør du prøve skalldyrsalat med smak av krydderurter og grønnsaker som legges over grovt rugbrød.
Under 20 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 skive mørkt grovt rugbrød
  • 130 g skrelte reker
  • 80 g krepsehaler (fra lake)
  • 1 hakket sjalottløk
  • 1 potte frisk rosmarin
  • 2 ss frisk gressløk
  • 8 rød cherrytomat i båter
  • 0,4 slangeagurk
  • 4 små ferdigkokte poteter kalde og i biter
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss balsamicoeddik

Fremgangsmåte

Bland skrelte reker og avrente krepsehaler. Tilsett løk, gressløk (tilsvarende en bunt), rosmarin, tomatbåter (bruk gjerne gule cherrytomater), agurk (skrelt, uthullet og i terninger) og potet. Bland olivenoljen (eller rapsolje) med balsamico og vend inn i salaten.
Rist brødskivene og fordel salaten på dem. Dryss over grovklippet rosmarin.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 4
Legg til på Min side
Del på Facebook