Hopp til innhold


NÆRINGSTABELL

Spiselig del Vann KJ Kcal Protein Karbohydrat Fett
97 % 96 g 44 10 0.8 g 1.2 g 0.1 g
Mettet fett Enumettet fett Flerumettet fett Stivelse Mono + Di Kostfiber Beta-karoten
0 g 0 g 0 g 0 g 1.2 g 0.8 g 85 µg
Vit A Vit D Vit E Vit B1 Vit B2 Niacin Niacin ekviv.
7 RAE 0 µg 0.1 Alfa-TE 0.04 mg 0.02 mg 0.2 mg 0.3 NE
Vit B6 Folat VitB12 Vit C Kalsium Jern Natrium
0.03 mg 11 µg 0 µg 8 mg 19 mg 0.3 mg 3 mg
Kalium Magnesium Sink Selen Kopper Fosfor
189 mg 13 mg 0.1 mg 0 µg 0.02 mg 26 mg
Næringsinnhold i 100 g. spiselig matvare
Vis hele tabellen Minimer tabellen
Norsk: Slangeagurk, agurk
Latin: Cucumis sativus
Engelsk: Cucumber
Tysk: Gurke, Schlangengurke
Fransk: Concombre
Spansk: Pepino
Italiensk: Cetriolo

OM SLANGEAGURK, AGURK

Det finnes mange typer agurk, men den mest vanlige i butikkene er slangeagurk. Den er avlang, mørk grønn og rund i formen, og smaken er mild og god. Fruktkjøttet er hvitt, saftig og mykt. Agurk er uten tvil en av de grønnsakene som spises mest her i landet, og den dyrkes i Norge hele året.

Bruksområde

Agurk kan brukes til salat i mange varianter, kuttet i skiver eller terninger. Agurk brukes også som pålegg på smørbrød sammen med ost, tomat, kaviar etc. Til fiskeretter og pasta er agurk en velbrukt grønnsak.

Egenskaper

Agurk har lavt energi - og fettinnhold, og er en kilde til kostfiber. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen.

Egenskapene gjelder ved inntak av minst 100 g vare.

Kvalitetskrav

Agurk skal være mørk grønn i fargen og fast i konsistensen. Skallet er lett knudret eller glatt. Agurk skal være velformet og ikke for sterkt bøyd. Den skal også være fri for prikker og bløte flekker.

Lagring

12°C

Agurk bør oppbevares rundt 12 °C. Den tar skade av så vel lavere som høyere temperaturer. Agurk pakket i plast beskytter mot uttørkning og etylenpåvirkning.

NÆRINGSTABELL

Spiselig del Vann KJ Kcal Protein Karbohydrat Fett
97 % 96 g 44 10 0.8 g 1.2 g 0.1 g
Mettet fett Enumettet fett Flerumettet fett Stivelse Mono + Di Kostfiber Beta-karoten
0 g 0 g 0 g 0 g 1.2 g 0.8 g 85 µg
Vit A Vit D Vit E Vit B1 Vit B2 Niacin Niacin ekviv.
7 RAE 0 µg 0.1 Alfa-TE 0.04 mg 0.02 mg 0.2 mg 0.3 NE
Vit B6 Folat VitB12 Vit C Kalsium Jern Natrium
0.03 mg 11 µg 0 µg 8 mg 19 mg 0.3 mg 3 mg
Kalium Magnesium Sink Selen Kopper Fosfor
189 mg 13 mg 0.1 mg 0 µg 0.02 mg 26 mg
Næringsinnhold i 100 g. spiselig matvare
Vis hele tabellen Minimer tabellen
Norsk: Slangeagurk, agurk
Latin: Cucumis sativus
Engelsk: Cucumber
Tysk: Gurke, Schlangengurke
Fransk: Concombre
Spansk: Pepino
Italiensk: Cetriolo