Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skyll og tørk eplene. Fjern kjernehusene og skjær eplene i biter.

    Drypp sitronsaft over eplene så de ikke blir mørke.

    Del fennikelen i fire båter og så i fine strimler. Bruk også stilkene.

    Bland eplebiter og fennikelstrimler.

    Bland sammen olje, eddik og hakket sjalottløk og hell den over salaten.

    Dryss på sesamfrø og litt nykvernet pepper rett før servering.

     

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 3 stk eple
  • saften av ½ stk sitron
  • 1 stk fennikel
  • 2 ss valnøttolje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 stk finhakket sjalottløk
  • 2 ss sesamfrø
  • nykvernet pepper
Oppskriftsbilde av eple- og fennikelsalat servert på et blått fat.

Fremgangsmåte

  • Skyll og tørk eplene. Fjern kjernehusene og skjær eplene i biter.

    Drypp sitronsaft over eplene så de ikke blir mørke.

    Del fennikelen i fire båter og så i fine strimler. Bruk også stilkene.

    Bland eplebiter og fennikelstrimler.

    Bland sammen olje, eddik og hakket sjalottløk og hell den over salaten.

    Dryss på sesamfrø og litt nykvernet pepper rett før servering.