Oppskriftsbilde av italiensk salat med avokado, tomat, ost og spekeskinke

Italiensk favorittsalat

Denne salaten smaker ekstra godt med de bakte tomatene og avokado. Server den som en forrett eller som en raffinert smårett med grissini eller godt brød til.
20-40 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Dressing

  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss balsamicoeddik
  • salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

Legg vasket salat på hver tallerken. Del tomatene i to og bak de i varm ovn ved 200 grader C i ca. 15 minutter. Hell over litt olje.

Legg noen bakte tomater på hver tallerken. Del avocadoene i båter og drypp på litt sitronsaft. Fordel avocadobåtene rundt på tallerknene sammen med kapers. Ønsker du ikke å bruke kapers, så kan oliven brukes i stedet. Legg på spekeskinkeskivene.

Drypp over litt balsamicoeddik og olje og strø på salt og nykvernet pepper.

Server med grissini eller annet godt brød.

Legg til på Min side
Del på Facebook