Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skrell betene og skjær dem i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin om du har.

    Skyll skivene og tørk dem godt.

    Varm oljen i en jerngryte. Sjekk at oljen er varm ved at du stikker enden av skaftet på en tresleiv, e.l. i oljen. Om det 'putrer' rundt sleiven, er oljen varm.

    Legg skivene i gryta, men ikke for mange av gangen.

    La dem steke raskt på begge sider. Bruk en hullsleiv til å ta dem opp med.

    Legg skivene på et kjøkkenpapir og dryss salt på.

    Oppbevares tørt.

    Samme fremgangsmåte bruker du på poteter om du ønsker å lage potet-chips. Det viktigste er at skivene er tynne og tørre og at oljen er varm. Først da får du et sprøtt resultat.

INGREDIENSER

  • 2 stk rødbete
  • 2 dl soyaolje
  • 2 ts salt

Fremgangsmåte

  • Skrell betene og skjær dem i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin om du har.

    Skyll skivene og tørk dem godt.

    Varm oljen i en jerngryte. Sjekk at oljen er varm ved at du stikker enden av skaftet på en tresleiv, e.l. i oljen. Om det 'putrer' rundt sleiven, er oljen varm.

    Legg skivene i gryta, men ikke for mange av gangen.

    La dem steke raskt på begge sider. Bruk en hullsleiv til å ta dem opp med.

    Legg skivene på et kjøkkenpapir og dryss salt på.

    Oppbevares tørt.

    Samme fremgangsmåte bruker du på poteter om du ønsker å lage potet-chips. Det viktigste er at skivene er tynne og tørre og at oljen er varm. Først da får du et sprøtt resultat.