Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Vask og skrell eplene. Fjern kjernehusene, og grovhakk dem.

    Ha alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele, og kok opp mens du rører godt.

    Kok til eplene er møre.

    Fjern stjerneanis og nellik.

    Mos eplemosen med en stavmikser.

    La mosen småkoke i 1,5 - 2 timer til den har fått en smørbar konsistens.

    Oppbevares i rene glass med lokk i kjøleskapet.

INGREDIENSER

  • 1 kg eple
  • 2 dl eplemost
  • 1 dl mapel sirup
  • 200 g brunt sukker
  • 1 ts malt kanel
  • 1 stk hel nellik
  • 1 stk stjerneanis
  • saft og revet skall av ½ stk godt vasket lime

Fremgangsmåte

  • Vask og skrell eplene. Fjern kjernehusene, og grovhakk dem.

    Ha alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele, og kok opp mens du rører godt.

    Kok til eplene er møre.

    Fjern stjerneanis og nellik.

    Mos eplemosen med en stavmikser.

    La mosen småkoke i 1,5 - 2 timer til den har fått en smørbar konsistens.

    Oppbevares i rene glass med lokk i kjøleskapet.