Ingredienser
Søtpotetpuré og asparges med bakt torskefilet
Med en sylinder av rotgrønnsaker, puré av søtpotet, asparges og spennende tilbehør av kålrot og appelsin klarer du garantert å imponere.
Fremgangsmåte
Skjær fisken i serveringsstykker. Bland vann og salt og kok opp. Legg fiskestykkene i og la dem trekke 5-8 minutter - avhengig av tykkelse.
Søtpotetpuré:
Skjær søtpotetene i terninger og kok dem møre i vann. Mos dem sammen med smør og ev. litt vann. Smak til med salt og pepper.
Asparges:
Brekk av den nederste delen på stilken, og kok aspargesene i godt saltet vann i 20 sekunder. Vend dem i olivenolje med pepper og sitronsaft.
Rotfruktsylinder:
Skjær grønnsakene i bitte små terninger - 2x2 mm. Stek dem i smør på svak varme i 1 minutt. Smak til med salt og pepper. Press terningene i en liten stålsylinder (se bildet) og la stå til servering.
Appelsinkålrot:
Skjær kålrot i 1/2 cm tykke skiver og del den deretter i passende biter. Kok kålroten mør i friskpresset appelsinsaft.
En fyldig rødvinssaus til smaker kjempegodt.