Stekt potetskrell på rist

Stekt potetskrell

"Fried Potatoskins", som denne retten heter på engelsk, er super snacks. Lag gjerne en hjemmelaget salsa eller cheddarsaus til og dipp i vei!
20-40 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Salsasaus

Cheddarsaus

  • 2 ss smør
  • 1 løk
  • 1 rød chili
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 4 dl revet cheddar ost
  • 1 beger kremost naturell
  • 0,5 ts tørket oregano

Fremgangsmåte

Navnet skjemmer ingen. På originalspråket heter denne retten Fried Potatoskins og smaker like bra som det høres ut.

 

Vask potetene. Skrell dem, gjerne med kniv, slik at skrellet blir ca. 1/2 cm tykt. Legg potetskrell i en bolle og sett det under rennende vann i minst 20 min, slik at stivelsen blir vasket ut. Etterpå bruker du kjøkkenpapir til å legge potetskrellet på og til å tørke av vannet med. Resten av potetene tar du vare på ved å legge de i vann - til f.eks. stekte poteter neste dag.

 

Mens potetskrellet står i vann kan du varme opp olje i en jerngryte, eller en stekepanne med høye kanter.  Du må ha så mye olje i kokekaret at potetskrellet flyter i oljen. At oljen er varm nok, tester du ved å ha i en bit potetskrell. Det skal koke skikkelig. Legg så oppi litt potetskrell av gangen og stek til det blir sprøtt. Det ferdig stekte skrellet legges på en rist eller et stykke bakepapir. Blir ikke skrellet sprøtt, kan de stekes mer.

 

En enkel salsasaus tar kort tid å lage: Bland alt i en hurtigmikser, eller finhakk tomater, chili og løk, og smak til med krydderet.

 

Cheddarsausen er også enkel å lage: Smelt smør i en panne, hakk opp løken og fres den i smøret. Ha i tomatene og kraften. Skru ned varmen og ha oppi den revne osten og kremosten, litt etter litt. Sausen skal ikke koke mer. Smak til med oregano.

 

Stekt potetskrell er en sikker suksess som snacks til dip-saus. Ellers smaker det supert til stekt fisk og kjøtt.

Legg til på Min side
Del på Facebook