Stikkelsbærchutney

Deilig chutney av laget med stikkelsbær bruker du som tilbehør til kjøtt eller fisk. Den er også et pikant følge til ost og kjeks.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1,5 kg stikkelsbær
  • 250 g løk
  • 175 g rosiner
  • 350 g sukker
  • 2 laurbærblad
  • 2 ts sennepsfrø
  • 1 ts hel pepper
  • 1 ts hel nellik
  • 6 ss eddik, 7 %

Fremgangsmåte

Skrell løken, skjær dem i små biter og kok dem møre i litt vann. La løken renne av seg.

Ha rene, rensede stikkelsbær i en kjele sammen med løken, rosiner og de øvrige ingrediensene.

Chutneyen skal småkoke ca. 1 time til den er tyktflytende.

Fyll den over på rene glass eller krukker. Avkjøl og sett på lokk.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 3
Legg til på Min side
Del på Facebook