Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skrell og skjær poteter, løk og hvitløk i biter. Fres grønnsakene i smør i en kjele uten at de tar farge.

    Bryt blomkålen i buketter. Hell på buljong i kjelen med grønnsaker og tilsett blomkålen. La den koke under lokk slik at den blir myk, ca. 10 minutter. Ta ut noen pene små blomkålbuketter som skal brukes til pynt.

    Kjør suppen med en stavmikser eller i en foodprosessor til den blir glatt og fin. Rør i osten og la den smelte.

    Tilsett melken og smak til med salt og pepper.

    Bland den hakkede kruspersillen med olivenolje.

    Server suppen med persilleolje på toppen og godt brød eller butterdeigssnurrer (Tin butterdeig, pensle med egg og skjært i strimler. Tvinn strimlene og stek ved 200°C i ca. 10 minutter).

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 4 stk potet
  • 1 stk løk
  • 2 båt hvitløk
  • ½ kg blomkål
  • 4 ts smør
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 75 g revet hvitost
  • 1 ts salt
  • ½ ts nykvernet pepper
  • 2 dl lettmelk
  • 2 dl hakket frisk kruspersille
  • 1 dl olivenolje

Fremgangsmåte

  • Skrell og skjær poteter, løk og hvitløk i biter. Fres grønnsakene i smør i en kjele uten at de tar farge.

    Bryt blomkålen i buketter. Hell på buljong i kjelen med grønnsaker og tilsett blomkålen. La den koke under lokk slik at den blir myk, ca. 10 minutter. Ta ut noen pene små blomkålbuketter som skal brukes til pynt.

    Kjør suppen med en stavmikser eller i en foodprosessor til den blir glatt og fin. Rør i osten og la den smelte.

    Tilsett melken og smak til med salt og pepper.

    Bland den hakkede kruspersillen med olivenolje.

    Server suppen med persilleolje på toppen og godt brød eller butterdeigssnurrer (Tin butterdeig, pensle med egg og skjært i strimler. Tvinn strimlene og stek ved 200°C i ca. 10 minutter).