Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Vask potetene godt og del dem på langs. Ha potetene i en ildfast form og sprinkle over oljen. Krydre med salt og chilikrydder, og vend rundt slik at olje og krydder er jevnt fordelt over potetene. Legg potetene slik at snittflaten er opp. Stek potetene i ovn på 200 grader C til de er møre (ca 20 min).

    Bland sammen paprika, tomat, rødløk og ost. Fordel blandingen på potetene og gratinér i ovn på 225 grader C til osten er litt smeltet.

    Dryss over krydderurter og server.

    Denne potetretten smaker godt alene eller sammen med annen middagsmat.




INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 800 g jevnstore potet
  • 4 ss olivenolje
  • salt og chilikrydder
  • 1 stk rød paprika i terninger
  • 2 stk tomat i terninger
  • 1 stk rødløk i terninger
  • 100 g smuldret norzola
  • 0 ts friske urter til pynt

Fremgangsmåte

  • Vask potetene godt og del dem på langs. Ha potetene i en ildfast form og sprinkle over oljen. Krydre med salt og chilikrydder, og vend rundt slik at olje og krydder er jevnt fordelt over potetene. Legg potetene slik at snittflaten er opp. Stek potetene i ovn på 200 grader C til de er møre (ca 20 min).

    Bland sammen paprika, tomat, rødløk og ost. Fordel blandingen på potetene og gratinér i ovn på 225 grader C til osten er litt smeltet.

    Dryss over krydderurter og server.

    Denne potetretten smaker godt alene eller sammen med annen middagsmat.