Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skyll tomatene og skjær dem i terninger.

    Skrell eplene, fjern kjernehusene og skjær dem i terninger.

    Skrell sjalottløk og hvitløk, og skjær dem i terninger.

    Rens og skjær chilien i biter.

    Ha alle ingrediensene i en kjele sammen med vannet, Småkok under lokk i ca. 20 minutter. Rør av og til.

    Mos til saus med en stavmikser eller bruk en blender.

    Kok opp.

    Hell sausen over på varme, rene flasker eller glass.

    La chilisausen "modne" i kjøleskap noen uker for best mulig smak.

INGREDIENSER

  • 1 kg tomat - modne
  • 2 stk eple - syrlige
  • 3 stk sjalottløk
  • 4 båt hvitløk
  • 2 stk rød chili
  • 1 dl vann
  • 1 dl hvitvinseddik
  • 1 dl sukker
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ts salt
Hjemmelaget chilisaus

Fremgangsmåte

  • Skyll tomatene og skjær dem i terninger.

    Skrell eplene, fjern kjernehusene og skjær dem i terninger.

    Skrell sjalottløk og hvitløk, og skjær dem i terninger.

    Rens og skjær chilien i biter.

    Ha alle ingrediensene i en kjele sammen med vannet, Småkok under lokk i ca. 20 minutter. Rør av og til.

    Mos til saus med en stavmikser eller bruk en blender.

    Kok opp.

    Hell sausen over på varme, rene flasker eller glass.

    La chilisausen "modne" i kjøleskap noen uker for best mulig smak.