Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skrell og del poteter og grønnsaker i grove terninger og kok det mørt i usaltet vann, 8-10 minutter.

    Del eplene, gjerne med skallet på.

    Legg eplebitene opp i kjelen med poteter og grønnsaker og la dem koke med det siste minuttet.

    Sil av vannet og mos til en litt grov mos sammen med melk og smør.

    Kok opp og smak til med salt og pepper.


    Tips:

    Sett ditt preg på mosen ved å tilsette f.eks. hakkede krydderurter eller litt hakket løk.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 200 g potet
  • 200 g kålrot
  • 200 g persillerot
  • 200 g eple
  • 2 dl varm melk
  • 1 ss smør
  • salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  • Skrell og del poteter og grønnsaker i grove terninger og kok det mørt i usaltet vann, 8-10 minutter.

    Del eplene, gjerne med skallet på.

    Legg eplebitene opp i kjelen med poteter og grønnsaker og la dem koke med det siste minuttet.

    Sil av vannet og mos til en litt grov mos sammen med melk og smør.

    Kok opp og smak til med salt og pepper.


    Tips:

    Sett ditt preg på mosen ved å tilsette f.eks. hakkede krydderurter eller litt hakket løk.