Fra boken Førsteklasses - illustrasjonsbilde

Forbrukerens oppfattelse av frukt og grønt

På denne siden er det undersøkelser som kartlegger forbrukernes oppfattelse av frukt og grønt.

---------------------------------------------------------------------

En undersøkelse Norstat har gjennomført for OFG i november 2021 viser at grønnsaker er den matvaren som norske forbrukere oppfatter som aller sunnest. Frukt og bær kommer også høyt opp på denne lista over sunne varer.

Finn også ut hva som er drivere for å være positiv til å spise frukt, bær, grønnsaker og poteter her.

----------------------------------------------------------------------

Høsten 2018 ble det gjennomført både kvalitativ og kvantitativ undersøkelse om poteter. Oppsummert er potet svært vanlig og spises av mennesker i alle lag av befolkningen. Potet oppfattes som noe godt, sunt, en god karbohydratkilde, mettende og egnet til mange matretter. Videre så vinner potet kappløpet med ris og pasta fordi det er norsk, oppfattes som sunt og er en del av folks vante tilbehør i matlagingen. Samtidig viser analysene at potet er svært tradisjonelt og likes, kjøpes og brukes i stor grad av de eldre. Potet spises også i større grad av folk på bygda. For å sikre at potet ikke får et fall i konsum over tid anbefaler vi å gi forbrukere kunnskap og inspirasjon knyttet til nye måter å tilberede potet på. Potet bør posisjonere seg slik at det også blir oppfattet som en naturlig ingrediens i et moderne norsk og gjerne også et mer internasjonalt kosthold.

Les også her for å få innsikt i hva som driver kjøp og bruk av både poteter, ris og pasta. Undersøkelsen ser også på hva forbruker legger vekt på ved kjøp av poteter og hvilke retter folk bruker potet til.

Tilbake til innsikt og analyse