Spis deg god møtet

Spis deg god

Det er ingen hemmelighet at frukt, grønnsaker, bær og poteter er godt for helsen på lang sikt. Men hva med her og nå? Har du tenkt på at det du spiser kan gjøre at du kan prestere bedre?

Spis deg god- ved å ta sunne og grønne valg:

Det du spiser påvirker blodsukker og evne til å holde både konsentrasjon og tålmodighet under kontroll. Et sunt kosthold med mye frukt og grønt* gir energi som varer, mye grunnet det høye fiberinnholdet. I tillegg gir det kroppen vitaminer og mineraler som trengs for å fungere som normalt. Jevn og god energi gjennom dagen kommer godt med uansett hva du bruker tiden din på, enten du skal prestere på skole, jobb eller når du gamer. 

Bra for miljøet – produksjon av frukt og grønt har som regel lavere fotavtrykk enn produksjon av animalske varer, et kosthold med mye frukt og grønt er derfor også et godt grønt valg.  

Spis deg god i å ta vare på forholdet – I alle dager?  

Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no

Om du imponerer med en herlig frisk rett med frukt eller grønt gir det gode smaker, og det er mye omsorg i å servere sin kjære en rett som er næringsrik. 

Vi kan også vri på det – tar du gode matvalg blir du kanskje også mer tålmodig? Tålmodighet kan være en fin ting å ha med seg når man er i tospann i en hektisk hverdag. 

 Du kan til og med spise deg god i å gå på d*! Et kosthold med mye fiber gjør fordøyelsen mer smidig …!  

Og påvirkning på helsen på lang sikt? Et høyt inntak av frukt og grønt i tråd med anbefalingene om 5 om dagen kan redusere risiko for en rekke livsstilssykdommer og også redusere risikoen for flere kreftformer. 

Det finnes med andre ord uendelige grunner til hvorfor det kan være lurt å ta litt sunnere og grønnere valg.  

 

Logo_SpisDegGod_Sort_Staaende kopi.jpg

 

*Hva menes med et sunt kosthold? Helsedirektoratets kostråd nr. 1 er å ha et variert kosthold med mye grønnsaker, frukt og bær, grove kornprodukter og fisk, og begrensede mengder bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, salt og sukker. Kostråd nr. 3 er å spise minst fem porsjoner grønnsaker, frukt og bær hver dag

Spis deg god til å gjøre lekser