Sommermat, salater og grilling

Hvordan få tilbake gode vaner? 10 tips.

Har du falt ut av de gode vanene dine? Å endre en vane er enklere enn du tror. Her er 10 tips for hvordan du lettere kan komme i gang igjen med en sunn hverdag:

 

  1. Reduser kosen til helgene. Det skal være plass til godt, men prøv og begrens det til en dag, samt mengden du spiser.
  2. Ikke ha usunne alternativer tilgjengelig. Prøv og ikke ha godteri og snacks i skap. Det du kjøper og har tilgjengelig- spiser du.
  3. Snu dårlige uvaner. Fått som vane å gå å “snacke” på noe godt hele dagen? Nå bugner det av norske søte bær i butikkene. Hva er vel bedre enn naturens smågodt
  4. Er det tilgjengelig spiser vi mer; Skjær opp frukt og grønt og ha det tilgjengelig i kjøleskapet.
  5. Få på plass rutiner igjen; planlegg måltider og hva du trenger i kjøleskapet for å lykkes med sunnere en sunnere hverdag.
  6. Grønn opp maten. Du skal ikke kutte ut all kos, men kanskje du kan begrense mengde ved å tilsette mer grønt? Hva med en liten kålsalat til lørdagspizzaen? Prøv å ha som vane å tenke at halve tallerkenen skal inneholde noe grønt.
  7. Planlegg hvor og hva du skal spise. Det er lett å rive med seg et usunt mellommåltid fra butikken når sulten river i magen mellom jobb og middag. Med litt planlegging kan du fint unngå “småsultensmellen” ved å pakke med deg en frukt, noen nøtter, eller en liten matpakke.
  8. Vann er best for kroppen. Mange syns vann er kjedelig å drikke. Pimp opp vannet med sitronskiver, bær eller frukt.
  9. Velg sunnere alternativer; Det er mye vi spiser som kan gjøres sunnere ved enkle grep. Ved å for eksempel lage is selv av gode ingredienser- kan du fortsette å spise is hver dag. Is laget av smoothie er et friskt og søtt alternativ og det er kun fantasien som setter stopper for ulike varianter. 
  10. Legg inn fysisk aktivitet i hverdagen. Prøv å vær aktiv 30 minutter hver dag. Gå deg en tur, lek med barna, gjør litt hagearbeid eller ta deg en sykkeltur. Litt er bedre enn ingenting.