Server oppkuttede grønnsaker mens barna venter på at middagen er ferdig.

Gi barna ventegrønnsaker

Sulten og lenge til middag? Da er det lett å tømme kjekspakken. Et godt alternativ er oppkuttede grønnsaker. Da kan dere knaske i dere noe bra, samtidig som pannekakene steker ferdig.

Ventegrønnsaker som 1 av «5 om dagen»

Kunsten er å ha grønnsakene tilgjengelig og spiseklare. Ha oppkuttede staver av gulrot, agurk og kålrot i en bolle med vann i kjøleskapet. Små tomater eller forvellede sukkererter er også raskt å sette frem. Så er det bare å knaske mens middagen lages ferdig. Når dere har spist en neve grønnsaker hver, kan dere hake av for 1 av «5 om dagen». Og det før middagen er servert. Genialt, ikke sant?

Alt er greit med grønnsaker til

Det er helt greit med pannekaker til middag så lenge kroppen også får grønnsaker. Lager du pannekakene med litt grovt mel og gjerne en suppe til, er det absolutt en fullverdig middag. En god huskeregel er å fylle halve tallerken med grønnsaker til hver middag. Til pannekakene løser du det enkelt ved å servere ventegrønnsaker og en suppe til.

Ventegrønnsaker hver gang vi må vente

Ventegrønnsaker passer i alle vente-anledninger. For eksempel når barna kommer hjem fra skolen og venter på at foreldrene skal komme hjem fra jobb, eller når når barna blir utålmodige av å vente på mamma og pappa som handler. Ha oppkuttede grønnsaker tilgjengelig, så unngår dere å gå på en kjekspakke-smell.

 

Les mer

5 om dagen