Sånn fyller du din halve tallerken med grønt

Et godt tips er å fylle halve tallerkenen med grønt til alle måltider. Tenk en 50/50 fordeling av tallerkenen, der den ene halvparten er fylt med grønnsaker, frukt og bær. Fyller du din tallerken med farger, så blir det også mer fristende og så smaker det så godt. Her får du noen tips til hva du kan fylle din halve tallerken med.

Halve tallerkenen

Halve tallerkenen, eller 50/50 om du vil, med grønnsaker, frukt og bær er en lett huskeregel - og så ser det jo så godt ut og gir større matglede.

Brokkolisalat til fiskemiddagen

Blomkålris med soltørkede tomater

Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no - fotograf Synøve Dreyer

Blomkålris passer til både kylling, fisk og kjøtt.

 

Server gjerne rå, oppkuttede grønnsaker til pasta. Mange barn liker rå grønnsaker best.

 

Ratatouille er en nydelig grønnsakrett som passer både til fisk og fugl.

En blandet salat er noe som hører med til alle middagsbord

Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no

Lag en frisk og god råkost. Du kan enten bruke kun gulrøtter eller blande gulrøtter med eple eller finsnittet kål.

Grønn salat med brokkolig og bønner

Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no

Husk også halve tallerken med grønt til pizzaen:

Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no

 

Pasta og salat - Halve tallerkenen

Halve tallerkenen med grønt