Hvordan dyrke gulrot?

Bli med å dyrk egne gulrøtter i barnehagen. Vi deler ut gratis gulrotfrø til de som ønsker å dyrke selv. Det er så godt og så enkelt.
  1. Så frø i en plantepotte, melkekartong eller en vanlig plastbøtte. Bruker dere melkekartong eller plastbøtte, må dere lage små hull i bunnen sa det ikke blir for mye vann i jorden
  2. Legg et lag med småstein neders. Steinen kan jo barna selv være med å finne i naturen. Dere kan også kjøpe lecakuler og bruke dette i bunnen.

  3. Fyll på jord nesten til kanten og vann litt før dere sår frøene. Frem til dere ser de første spirene komme opp, er det lurt å dekke til med plastfolie.

  4. Sett gjerne melkekartongen i vinduskarmen, bøtter og potter settes på gulvet et sted der de får lys.

  5. Når spirene er 5 cm høye, må det tynnes ut i rekkene. Det bør være 5 cm mellom hver plante og ikke mer enn 2 i hver melkekartong

 

Barna kan også fargelegge kartongene eller pynte de mens de venter på å spire. Vi har lagt ved en mal med ulike frukt og grønnsaker som kan brukes her.

 

KONKURRANSE

 

Ta et bilde av såing, vanning, høsting eller spising og vær med i trekningen av flotte premier. Send bilder på e-post til barnehage@frukt.no eller tag bilder på Instagram med #gulrotibarnehagen.

       

 

Gulrotfrø