Aspargessuppe med kjørvel

Aspargessuppe du lager fra bunnen av er mye bedre enn suppe du lager fra boks og poser. Lag en stor porsjon når du først er i gang og frys ned til senere.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 500 g grønn frisk asparges
  • 2 sjalottløk
  • 1 ss solsikkeolje
  • 1 grønnsakbuljong (terning)
  • 5 dl vann
  • 1 dl kremfløte eller matolje
  • 1 potte frisk kjørvel
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper
  • 0,5 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

Skyll aspargesen og brekk bort et par cm nederst på stilkene. Del de i grove biter. Spar på pene topper. Skrell og hakk sjalottløk og fres mykt i olje. Legg i aspargesbiter og la dem frese i pannen en kort stund. Smuldre i buljongterningen og hell på vann. La det koke opp. Småkok videre i ca. 10-12 minutter.

Rør inn fløte, litt etter litt, og tilsett kjørvel etter smak. Bruk en stavmikser i kjelen og kjør suppen jevn (ev. i en foodprosessor).

Forvell de pene toppene i lettsaltet vann. Server suppen varm, kald eller lun - med aspargestopper og kjørvel som pynt.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 1
Legg til på Min side
Del på Facebook