Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Smuldre sammen margarin og mel. Bland i melis og kesam og kna sammen til en smidig deig. Kjevle deigen ut og kle en 26 cm paiform. Prikk deigen med en gaffel og forstek bunnen ved 200 °C i ca. 10 minutter.

    Legg fikenbåter tett i tett i bunnen av paiformen. Ha på dadlene. Visp sammen egg, fløte, cottage cheese, sukker og vaniljesukker og hell det over.

    Stek paien ferdig ved 180 °C i ca. 45 minutter. Server paien lun, gjerne med vaniljeis eller vaniljekrem til. Nydelig med litt fikensyltetøy til.

INGREDIENSER

  • Paibunn:
  • 60 g myk margarin
  • dl hvetemel
  • 1 dl melis
  • 100 g kesam original
  • Fyll:
  • 6 stk fersk fiken i båter
  • 4 stk dadler i strimler
  • 2 ts vaniljesukker
  • dl sukker
  • 3 stk egg
  • 2 dl matfløte
  • 4 ss cottage cheese

Fremgangsmåte

  • Smuldre sammen margarin og mel. Bland i melis og kesam og kna sammen til en smidig deig. Kjevle deigen ut og kle en 26 cm paiform. Prikk deigen med en gaffel og forstek bunnen ved 200 °C i ca. 10 minutter.

    Legg fikenbåter tett i tett i bunnen av paiformen. Ha på dadlene. Visp sammen egg, fløte, cottage cheese, sukker og vaniljesukker og hell det over.

    Stek paien ferdig ved 180 °C i ca. 45 minutter. Server paien lun, gjerne med vaniljeis eller vaniljekrem til. Nydelig med litt fikensyltetøy til.