Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Rør sammen ingrediensene til mørdeigen, gjerne i foodprosessor. Kjevle den ut og kle en paiform med løs bunn. Prikk deigbunnen godt, dekk med bakepapir som klemmes godt ned over deigen. Sett formen i kjøleskapet i minst 30 minutter.

    Forvarm stekeovnen til 175°C og forstek paibunnen (med papiret på) i ca. 15 minutter.

    Skrell eplene, stikk ut kjernehusene og skjær eplene i tynne båter. Mal mandlene og rør dem sammen med sukker, smør, egg, fløte og hvetemel.

    Fjern papiret fra paibunnen og dekk bunnen tett med eplebåter. Smør mandelkremen forsiktig over eplebåtene og stek videre til terten er fast og gyllen - ca. 20 minutter.

    Server epleterten lun med is, vaniljesaus, rømme eller vispet krem.

INGREDIENSER

  • 225 g hvetemel
  • 2 ss sukker
  • 125 g smør
  • 1 stk egg
  • Fyll:
  • 4 stk eple
  • 175 g mandler
  • 150 g sukker
  • 1 ss smør
  • 2 stk egg
  • 2 ss matfløte
  • 1 ss hvetemel

Fremgangsmåte

  • Rør sammen ingrediensene til mørdeigen, gjerne i foodprosessor. Kjevle den ut og kle en paiform med løs bunn. Prikk deigbunnen godt, dekk med bakepapir som klemmes godt ned over deigen. Sett formen i kjøleskapet i minst 30 minutter.

    Forvarm stekeovnen til 175°C og forstek paibunnen (med papiret på) i ca. 15 minutter.

    Skrell eplene, stikk ut kjernehusene og skjær eplene i tynne båter. Mal mandlene og rør dem sammen med sukker, smør, egg, fløte og hvetemel.

    Fjern papiret fra paibunnen og dekk bunnen tett med eplebåter. Smør mandelkremen forsiktig over eplebåtene og stek videre til terten er fast og gyllen - ca. 20 minutter.

    Server epleterten lun med is, vaniljesaus, rømme eller vispet krem.