Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt mel og bakepulver og bland alt forsiktig med en slikkepott. Hell røren i smurt form og stek kaken på 160° i ca. 45 minutter. Avkjøl.

    Del sukkerbrødet i to eller tre lag. Legg et av lagene på et fat og dynk det med litt melk. Smør på syltetøy. Ha på skiver av banan og deretter krem. Legg på et nytt sukkerbrødlag og gjenta prosessen. Smør krem på sidene og et tynt lag på toppen.

    Sammen med kremen inni kan du godt bruke syltetøy kombinert med friske frukter og bær. Her er det godt med krem både inni og oppå. Kaken er pyntet med halve jordbær, ananasskiver, bringebær og blåbær.

INGREDIENSER

  • Sukkerbrød:
  • 5 stk egg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • Fyll:
  • 6 dl kremfløte
  • 2 dl bringebærsyltetøy
  • 1 stk banan i skiver
  • Frukt til pynt:
  • 6 stk jordbær
  • 2 ss blåbær
  • 15 stk bringebær
  • 2 skive frisk ananas skåret i to
  • 5 ss melk til dynking av kakebunnen

Fremgangsmåte

  • Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt mel og bakepulver og bland alt forsiktig med en slikkepott. Hell røren i smurt form og stek kaken på 160° i ca. 45 minutter. Avkjøl.

    Del sukkerbrødet i to eller tre lag. Legg et av lagene på et fat og dynk det med litt melk. Smør på syltetøy. Ha på skiver av banan og deretter krem. Legg på et nytt sukkerbrødlag og gjenta prosessen. Smør krem på sidene og et tynt lag på toppen.

    Sammen med kremen inni kan du godt bruke syltetøy kombinert med friske frukter og bær. Her er det godt med krem både inni og oppå. Kaken er pyntet med halve jordbær, ananasskiver, bringebær og blåbær.